Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Δ. κατά τη συνεδρίασή του στις 25/05/2011 (αρ.Πρακτικού 442-Θέμα 19) αποφάσισε τα εξής:
1.Οι συμβεβλημένοι προμηθευτές υποχρεούνται να υποβάλλουν τους λογαριασμούς τους σύμφωνα με τους όρους της συναφθείσας σύμβασης ή των συλλογικών συμβάσεων όπου υπάρχουν και ισχύουν. (Υποβολές μέχρι και την 25η τρέχοντος μηνός δε θεωρούνται εκπρόθεσμες)
Λογαριασμοί, η αξία των οποίων δεν υπερβαίνει τα 1.500,00 € μηνιαίως δύνανται να υποβάλλονται ανά τρίμηνο σε ξεχωριστές μηνιαίες καταστάσεις.
2.Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής και εφόσον δεν έχουν υποπέσει οι χρηματικές αξιώσεις στην πενταετή παραγραφή, οι ΥΠΑΔ θα προβαίνουν στις παρακάτω ενέργειες.
Οι ΥΠΑΔ,
α) να προχωρούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο ποσοστού 10% των Εντολών Υγειονομικής Περίθαλψης που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς που καταθέτουν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό προμηθευτές προς πληρωμή, εξετάζοντας αν ο αριθμός μητρώου που αναγράφεται στις εντολές Υγειονομικής Περίθαλψης αντιστοιχεί στο φερόμενο στον ΕΜΑΔ ασφαλισμένο μας,
β) εφόσον δε διαπιστωθούν παρατυπίες, οι Υ.Π.Α.Δ. να προχωρούν σε αναγνώριση της δαπάνης του σχετικού λογαριασμού.
γ) έγγραφη ενημέρωση του συμβεβλημένου προμηθευτή ότι θα πρέπει να υποβάλλει τους λογαριασμούς σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις καθώς και τις σχετικές αποφάσεις, εγκυκλίους και οδηγίες του Ο.Π.Α.Δ.
3.Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής για δεύτερη φορά, θα ακολουθείται η διαδικασία της περίπτωσης 2, το δε Δ.Σ. θα αποφασίζει την καταγγελία της υφιστάμενης σύμβασης.
4. Για τους υποβληθέντες εκπρόθεσμους λογαριασμούς μέχρι 31-05-2011 θα καταβληθεί το 90% της δαπάνης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 3965/11 (ΦΕΚ 103/ Τ’ Α’) μετά από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο.
Ο προβλεπόμενος έλεγχος των λογαριασμών θα γίνει μετά την πληρωμή του 90% της δαπάνης αυτού.
5.Η ανωτέρω εγκύκλιος θα ισχύσει από 01-06-2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου